Ook in 2019 wist het team van Dolmans Landscaping de titel van beste team van de kettingzaag CUP te winnen. Alle individuele resultaten worden opgeteld tot een gemiddelde per team en net als de afgelopen jaren was dit bij het team van Dolmans het hoogst. Voorafgaand aan de prijsuitreiking ontstond er een spannende strijd tussen de verschillende teams: Arjen Slot wist namelijk als snelste het onderdeel kettingwisselen af te ronden, gevolgd door Hendrie Lubbers (Dalfsen Werkt) en Jeroen Zomerdijk (Axent-Groen).

Het Schijven zagen werd gewonnen door Hans Vos (Larcom) waardoor er bij alle teams medaille kansen waren en kans op de wisselbeker. Na de pauze volgde de bekende snelheidsbaan die werd gewonnen door Ferry Huiskens (Larcom). Met dit mooi verdeelde speelveld werd gestart met het laatste onderdeel, nieuw dit jaar was namelijk het gecombineerde schijf zagen. Afgeleid van het vrij technische WK onderdeel gecombineerde zaagsnede, moesten de deelnemers één schijf afzagen, door zowel van onder te zagen als van bovenop de stam. De twee zaagsnedes moeten zo vlak mogelijk op elkaar aansluiten.

Jan Jutstra van Dolmans wist dit het snelst en secuurst te doen, waardoor hij in het eindklassement 52 punten haalde en eerste werd. Tweede werd Hans Vos van Larcom met 49 punten en derde Hendrie Lubbers van Dalfsen Werkt met 46 punten.

De complete uitslag Individueel en Teams is hier te vinden.

Het Axetreme-team bedankt alle sponsoren die deze gezellige Kettingzaag CUP 2019 mogelijk hebben gemaakt. Speciale dank voor De Groene Sector Vakbeurs voor de locatie, Boomkwekerij H. Veldhuis voor de attenties en Binthout voor de bekers.

Meer foto’s