Onder grote publieke belangstelling vond op woensdag 15 januari de 2020 editie van de KettingzaagCUP plaats. Veertien deelnemers van vier verschillende SW-bedrijven streden om de felbegeerde KettingzaagCUP en om de individuele podiumplaatsen.

Uiteindelijk, na vier onderdelen wist Hendrie Lubbers het individuele klassement op zijn naam te schijven; Arjan Slot van Dolmans Landscaping werd tweede en derde werd Jerzoen Zomerdijk van Axent Groen.

De wisselbeker (KettingzaagCUP) werd gewonnen door het team van Dolmans Landscaping.

Ook dit jaar weer was er voor een tweetal onderdelen een oefenronde en was er tijdens de pauze de gelegenheid nog het kettingwisselen te trainen onder leiding van twee ervaren wedstrijdzagers van het Axetreme-team. Na de oefenronde volgde de wedstrijdonderdelen. Het kettingwisselen werd gewonnen door Arjan Slot, gevolgd door Hendrie Lubbers en Jan Jutstra. Tijdens het schijven zagen wist Klaas Kuterman van Dalfsen werkt de eerste plek te behalen, gevolgd door Jerzoen Zomerdijk van Axent Groen en Hendrie Lubbers als derde. Ferry Huiskens van Larcom wist de snelheidsbaan het snelst af te leggen terwijl Hendrie Lubbers ook daar tweede werd en Arjen slot de derde plaats pakte. Het laatste onderdeel van de dag, het gecombineerd schijven zagen bepaalde daarmee de einduitslag. Dit onderdeel schreef Jeroen Zomerdijk op zijn naam, tweede plaats ging naar Jeffry Seinen van Dolmans en derde werd Gerard Herbrink van Dalfsen Werkt.

Nadat de arena snel was omgebouwd volgde de prijsuitreiking individueel en voor de teams. De wisselbeker, gemaakt door Binthout, mocht mee met de mannen van Dolmans; maar alle deelnemers kregen een herinnering uitgereikt namens het Axetreme-team en de sponso Stihl.

Download hier de team uitslag en hier de individuele uitslag.

Het Axetreme-team kijkt samen met de deelnemers terug op een geslaagde Kettingzaag CUP 2020 en bedankt de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Kettingzaag CUP2020