TEAMNL wist op het WK in Tartu – Estland een mooie 12e plaats te halen. Vier van de vijf Nederlandse deelnemers zijn lid van het Axetreme-team: Martijn Meijer, Hilco Kragt en Harm Eigenraam in de profi-klasse; en Amanda Lijnema in de damesklasse. Zesde lid van TeamNL is Bram Volker van het Forestry-team uit Velp.

Het team reisde 16 april af als deel van de Nederlandse delegatie van in totaal twaalf personen. Na enkele ontspannen dagen in Tallinn en diverse natuurgebieden startte op woensdag het WK met een inspectie van het terrein, de IALC-vergadering en de openingsceremonie. Op donderdag stonden de onderdelen kettingwisselen, gecombineerde zaagsnede en precisie zagen op de agenda. Op de vrijdag werd de velling uitgevoerd waarbij Amanda Lijnema een mooi resultaat leek te halen: slechts 5cm afwijking! Alleen viel de boom niet uit zichzelf en moest er gewigd worden waardoor de maximale tijd werd overschreden! Hierdoor vervielen de punten voor Amanda ondanks de mooie voltreffer.

In de profi-klasse wist Martijn met eveneens een afwijking van 5cm een mooie tweede plaats te behalen op het onderdeel. Een zilveren velling!

Op de zaterdag werd in de ochtend de relay-race uitgevoerd: een soort snelheidsbaan. De profi’s en junior wisten hier uiteindelijk niet het podium te behalen. De dames namen deel in gemengde-landen-teams. In de middag werd er gesnoeid op ranking. Harm had de pech dat de ketting van de zaag af liep. Hilco snoeide in 19.33 seconden en had 1 foutje. Martijn in 17.94 eveneens met 1 fout.

Uiteindelijk werd Martijn 8e overall, Hilco 19e en Harm 57e. Amanda werd 11e in het damesklassement.