Mooie eerste wedstrijd ALC 2024

De zaterdag van de Axeteme Loggers Competition stond in het teken van de Internationale wedstrijd volgens de reglementen van het WK. Met een compact deelnemersveld werd het alsnog een spannende competitie waaraan vier van de vijf leden van het Nederlandse team voor het WK 2024 in Oostenrijk deelnamen. Onder zomerse omstandigheden werden de onderdelen volbracht.

Kettingwisselen leverde een gedeeld eerste plek op voor Martijn Meijer, samen met Helmer Weterings. Harm Eigenraam wist de gecombineerde zaagsnede op zijn naam te zetten terwijl Hubert Peters een verdienstelijke prestatie leverde bij precisie. Stefan Gijsberts wist het onderdeel velling te winnen met een foutloze uitvoering en slechts 6 cm afwijking. Al met al een spannende start van de finale: het snoeien. Martijn Meijer wist dit het beste te doen met een foutloze oefening. De eindoverwinning ging naar Hubert Peters, Martijn werd tweede en Harm Eigenraam derde. Speciale vermelding voor Sander Kooy die op deze dag zijn eerst wedstrijd zaagde en een aantal onderdelen nog niet eerder had uitgevoerd.

Voor het WK-team werd er nog een tweede ronde klaargezet en uitgevoerd als voorbereiding op het WK komende september in Wenen.

Het Axetreme-team bedankt alle juryleden en helpers en natuurlijk onze sponsoren.