Op 30 oktober 2021 vond in De Lutte het Nederlands Kampioenschap Bosarbeid plaats. Acht Axetreme-team leden namen hieraan deel in alle drie de klassementen: Dames, Junioren en Profi. Het NK van 2021 kon gelukkig doorgaan, in 2020 is wegens corona geen NK geweest. Veelvoudig winnaar en Axetreme-team lid Martijn Meijer verdedigde dan ook de titel die hij in 2019 veroverde.

Traditiegetrouw begon de dag met het onderdeel kettingwisselen-schijven zagen. Een mooi gecombineerd onderdeel waarbij de deelnemer zo snel mogelijk de wedstrijdmachine moet voorzien van een nieuwe ketting die vervolgens gebruikt moet worden bij het zagen van 10 schijven die op het stamstuk moeten blijven liggen. Martijn Meijer wist dit als snelste te voltooien in slechts 36 seconden. Hij legde daarmee de basis voor de einduitslag die na zes onderdelen werd opgemaakt.

Achtereenvolgens volgden de onderdelen: zaagbal, snelheidsbaan halve schijven zagen en snoeien. Deze werden afwisselend gewonnen door Martijn en door Hubert Peters wat zorgde voor een spannende strijd de drie klassementen. Als laatste onderdeel volgde op deze regenachtige dag het hakken.

 

Met alle onderdelen afgerond werd in de rekenkamer de einduitslag berekend. Martijn wist met 1 punt verschil van Hubert de eerste plaats te veroveren en prolongeerde daarmee zijn titel. Derde werd Harm Eigenraam.

Het junioren klassement werd op naam van Peter Eigenraam geschreven, Bram Volker werd tweede en winnaar van 2019 in het juniorenklassement, Sander Jansen werd derde.

Het damesklassement bestond uit twee deelnemers: Jeltske van den Bosch werd eerste en winnaar van 2019 Amanda Lijnema werd tweede. De dames behaalden evenveel punten waarna er een reglementaire winnaar werd aangewezen op basis van de uitslag van het onderdeel snelheidsbaan. De complete uitslag is hier terug te vinden.

 

Als Axetreme-team kijken we terug op een slaagt NK 2021 en bedanken de SNB voor de organisatie. Daarnaast bedanken we onze sponsoren die deelname, trainingen en voorzieningen mogelijk hebben gemaakt.