Hilco Kragt wint ALC 2017

Op zaterdag 2 september werd de 2017 editie van de Axetreme Loggers Competition (ALC) gehouden tijdens de Oogstdag op camping De Sprokke Riete te Oudleusen. 12 deelnemers streden om het podium op zes onderdelen. Aan het eind van de dag mocht Hilco Kragt de eerste prijs mee naar huis nemen, Wouter Schulp werd tweede en Hubert Peters derde.

De dag startte traditioneel met het onderdeel kettingwisselen. Dit onderdeel gaat het makkelijkst als het met een schone zaag gebeurd, vandaar dat het meestal het eerste onderdeel is. Harm Eigenraam wist dit als snelste te voltooien in 13,57 seconden. Daarna volgden de onderdelen schijven zagen en snelheidsbaan die beide werden gewonnen door Hubert Peters.

Na de lunch volgden het snoeien en het stamstuk hakken; beide onderdelen mocht Hilco Kragt op zijn naam zetten. Het laatste onderdeel was de Axetreme-baan, een brandhout-parcours waarbij de deelnemers met de motorkettingzaag en de kloofbijl zo snel mogelijk een partij brandhout moet maken. Hubert Peters wist dit als snelste te realiseren.

 

ALC2017

De einduitslag werd opgesteld en tijdens de prijsuitreiking werd de uitslag bekend gemaakt. De trofeeën werden ook deze editie verzorgd door Binthout uit Zwolle, de herinneringen en prijzen door de firma’s Stihl en Heigo. Van den Nagel Groep uit Elspeet sponsorde het hout en van Lenthe Dalfsen maakte de trainingen mogelijk. Speciale vermelding verdienen nog Thomas van de Streek en Matthijs Beelen die voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd. Beide leerlingen van AOC De Groene Welle worden sinds enige tijd getraind door bestuurslid van het Axetreme-team en oud-zager Erik Pander. Beide heren draaiden een mooie eerste wedstrijd, waarbij Thomas uiteindelijk meer punten wist te verzamelen. We hopen beide heren de volgende edities natuurlijk weer te treffen.

Speciale dank gaat uit naar de organisatie van het Oogstfeest voor de locatie; en naar onze faciliterende sponsoren: Hartkamp Groentotaal, Topgarden Hoveniers, Boogaart Almere en Groenservice Meijer. Tenslotte bedanken we graag de vrijwilligers die voor, tijdens en na de wedstrijd hebben geholpen, zonder hen is het organiseren van een wedstrijd als deze niet mogelijk.