In 2018 vond al weer de 7e editie plaats van de kettingzaag Cup, de jaarlijkse vakwedstrijd voor werknemers van de SW-bedrijven. De eerste 5 edities werden georganiseerd door Racum Artes, sinds de editie van 2017 heeft het Axetreme-team de organisatie overgenomen.

Met 18 deelnemers van vier SW-bedrijven was het deelnemersveld groter dan vorig jaar. Traditioneel was er tussen 14.00 en 16.00 eerst een oefenronde waarin de deelnemers de drie onderdelen weer konden oefenen of er voor het eerst mee kennismaakten. Axent-Hacron Groen was deze editie met zeven deelnemers aanwezig. Vele van hen hebben in het verleden al eens deelgenomen en we zijn dan ook blij dat we hen weer mochten verwelkomen. De andere deelnemende bedrijven waren Larcom, Dalfsen Werkt en de winnaars van de team trofee van 2017: Dolmans Landscaping. Bijzonder was dat het voor zowel Leo Dufour (Dalfsen Werkt) als Willem Arends (Dolmans Landscaping) de laatste editie zou worden. Beide heren gaan volgend jaar de andere deelnemers van hun bedrijf trainen en begeleiden.

Na de oefenronde werden de vier teams gepresenteerd aan het publiek en begon de wedstrijd met het onderdeel kettingwisselen. Arjan Slot wist dit als snelste te doen, gevolgd door Willem Arends en Stefan Bodde. Alle drie de heren zijn werkzaam bij Dolmans Landscaping en hebben voorafgaand aan de Kettingzaag Cup nog extra getraind.

Daarna volgende het schijven zagen: de deelnemers moesten zo snel mogelijk 10 schijven van een staand stamstuk zagen zonder dat deze schijven eraf zouden vallen. Bij de ene deelnemer ging het goed tot de laatste schijf, maar bij anderen werd de klus in 1 minuut geklaard en dan ook beloond met een eerste plaats voor Hans Vos van Larcom. Leo Dufour van Dalfsen werkt werd tweede en Arjan Slot van Dolmans derde. Toen was het alweer tijd voor het laatste finale onderdeel: de snelheidsbaan. Van de twee liggende stamstukken moesten 4 schijven van tussen de 2 en 6 cm dik worden gezaagd. Daarnaast moesten de deelnemers denken om het juiste gebruik van de kettingrem en de overige veiligheidsaspecten. Willem Arends wist dit als snelste te doen, gevolgd door Stefan Bodde en Jan Jutstra.

Dat bracht het programma alweer naar de prijsuitreiking:
1e plaats: Willem Arends (Dolmans Landscaping)
2e plaats: Stefan Bodde (Dolmans Landscaping)
3e plaats: Hans Vos (Larcom)
3e plaats: Arjan Slot (Dolmans Landscaping)

Het Axetreme-team bedankt alle deelnemers voor de gezellige wedstrijd en alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van dit evenement. Speciale dank gaat uit naar de Evenementenhal Hardenberg die ook dit jaar weer de hal ter beschikking heeft gesteld, waardoor dit unieke evenement weer door kan gaan.

Het Axetreme-team kijkt samen met de deelnemers terug op een geslaagde Kettingzaag CUP 2017 en bedankt de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Kettingzaag Cup 2018