Het Axetreme-team is een enthousiaste groep mensen die zich bezighouden met de zaagsport in Nederland en daar buiten. We organiseren zelf wedstrijden met de motorzaag op het gebied van behendigheid, kracht en precisie; doen mee aan wedstrijden in Nederland en daarbuiten en geven demonstraties om meer mensen kennis te laten maken met deze fantastische sport.
We houden ons bezig met de vakwedstrijden die het dichtst bij de dagelijkse praktijk staan: bosarbeidwedstrijden of Forestry skills. Dit zijn wedstrijden met onderdelen die verwant zijn aan de dagelijkse praktijk en dus geen beelden maken van hout (carving) of veel hakken zoals bij Stihl TimbersportS. Diverse leden van het Axetreme-team namen en nemen wel deel aan dergelijke wedstrijden.

Door het jaar heen nemen we deel aan wedstrijden in binnen- en buitenland en natuurlijk organiseren we onze eigen twee evenementen: De drie dagen tijdens De Groene Sector Vakbeurs in januari en de driedaagse Axetreme Loggers Competition rond de zomer.

Daarnaast zijn we vaak te vinden op buitenlandse wedstrijden, zie hiervoor de agenda. Op de maandagavond wordt er getraind bij van Lenthe in Dalfsen of vergaderd het bestuur over de activiteiten. De leden van het Axetreme-Team zijn verder betrokken bij de organisatie van het Europees Studentenkampioenschap Forestry Skills dat jaarlijks in een andere Europees land wordt georganiseerd, bij de organisatie van het NK en bij de uitzending van TeamNL naar het WK.